Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

Ha szereted az Emma blogot, és több-kevesebb rendszerességgel követed is az eseményeket, akkor miért nem leszel az Olvasónk? Ennek több előnye is van:
- a legfontosabb, hogy minden bejegyzésről azonnal emailben értesülsz, így még frissiben el tudod olvasni, és hát nem kell esetleg "potyára" benézni, hogy van-e valami friss iromány;
- látni fogod az esetleges "nem publikus" bejegyzéseket is;
- no meg aztán én is kíváncsi vagyok, hogy vajon hány ember követi figyelemmel kis életünket :)

Kedvet kaptál? Akkor először regisztrálj itt (ne félj, semmi különös és fél perc alatt megvan), utána pedig kattints az "Olvasó szeretnék lenni" gombra itt a blogon, a bal oldali menüben alul! Na gyere és kövess ha mersz! :)

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Szűrés: kombinált teszt Címke szűrés kikapcsolása

Levelélben értesített ma a kórház, hogy megérkezett a VUmc-ből (az akadémiai kórház) a kombinált tesztem eredménye: annak esélye, hogy Babcinak Down-kórja van 1:2700-hoz, ami szerintem remek, kórházi szóhasználattal élve "normál rizikó". Ha az eredmény 1:200-nál rosszabb, akkor beszélhetünk orvosilag megnövekedett esélyről, úgyhogy :cheer:

message 2 hozzászólás Hozzászólok »

Túl vagyunk a hivatalos mérföldkövön is, a 12. heti kontrolon és ultrahangon. Minden rendben van, Babci továbbra is ficánkol és szopja az ujját, mérete 6.2 cm + lábak, tarkóredő 1.3 mm, ami szuper. Hogy a véreredményem, korom, és a tarkóredő vastagsága alapján milyen aránypárt kapok a Down-kórra, az még a jövő zenéje, kb. egy hét múlva lesz meg, de mi majd csak a következő viziten tudjuk meg. (Illetve gondolom, ha valami  nagy gáz van, azért szólnak előtte is.)

Aztán Alex rendelője felé vettük az irányt. Micsoda luxus! Egy nap, sőt egy órán belül két ultrahang! Igaz, ez most nem bébimozi volt, hanem méhnyakmérés, de azért mégiscsak láttuk megint Babcit (még mindig az ujját szopta, lehet hogy megspóroljuk a cumit ;). A méhnyakam 4 cm(!) ami nagyon jó, főleg, hogy én eddig úgy tudtam, hogy átlagban 3 cm szokott lenni. Minél hosszabb, annál jobb!

Viszont: a vérzések és a görcsök miatt Alex úgy látja jónak, ha nem várunk, hanem már most megkezdjük a Proluton használatát. Most még beszél a kórházi patikával, hogy milyen hamar tudják prezentálni a cuccot, és majd megtelefonálja, hogy melyik nap tudok bemenni.
Egyébiránt pedig nem érti, hogy mit ködösít a biztosító, hogy nincs regisztrálva a Proluton, max. az lehet, hogy nekik még egy régebbi adatbázisuk van. Anyway, a lényeg, hogy nem kell nekünk kifizetnünk, mert minden, amit a kórházban kapok, belemegy a kórházi nagy közös számlába, amit majd kiperkál a biztosító - miután kifizettük az önrészt...

...merthogy mikor hazaértünk, itt várt minket a postaládában a biztosító 150 eurós csekke, ami a 2008-as önrészemet jelenti. Mindegy, ezek után majd annyiszor megyek még a kórházba, hogy leszakad róluk a gatya is :-)

UI.: Ja, és közös megegyezéssel a kiírt dátumot visszatettük április 2-re, mert hogy nincs egy hét különbség a baba mérete szerinti és a menstruáció szerinti dátum között (bár eddig minden uh márc. 29.-re tette). Úgyhogy akkor most újra ünneplem a 12+0-ás fennállásunkat (és adok még egy esélyt rókának, hogy eltűnjön időben).

message 3 hozzászólás Hozzászólok »