Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

Ha szereted az Emma blogot, és több-kevesebb rendszerességgel követed is az eseményeket, akkor miért nem leszel az Olvasónk? Ennek több előnye is van:
- a legfontosabb, hogy minden bejegyzésről azonnal emailben értesülsz, így még frissiben el tudod olvasni, és hát nem kell esetleg "potyára" benézni, hogy van-e valami friss iromány;
- látni fogod az esetleges "nem publikus" bejegyzéseket is;
- no meg aztán én is kíváncsi vagyok, hogy vajon hány ember követi figyelemmel kis életünket :)

Kedvet kaptál? Akkor először regisztrálj itt (ne félj, semmi különös és fél perc alatt megvan), utána pedig kattints az "Olvasó szeretnék lenni" gombra itt a blogon, a bal oldali menüben alul! Na gyere és kövess ha mersz! :)

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Szűrés: placenta previa Címke szűrés kikapcsolása

Megcsináltam a házit: utánaolvastam a placenta vs. kijárat ügynek, és végleg megnyugodtam. Találtam egy oldalt, ahol elég érthetően leírják a probléma lényegét, hogy tulajdonképpen, hogy nincs probléma. Legalábbis egyelőre nincs/nem gyakori, és legalább a 28. hétig van időnk nézegetni, hogy merre halad az a lepény.

Egy másik oldalon pedig még jobb hírek vannak. Az esély, hogy gond legyen a placenta previából, a 20. hét előtti diagnózis esetén 2.3%, a 20-25. hét között 3.2%, a 25-30. hétig 5.2%, a 30-35. hétig 23.9%. Tehát jelenleg jól állunk.

Azt mondjuk nem tudom, hogy mindez van-e hatással a méhnyakamra/méhszájamra (elméletileg előfordulhat), de a lényeg, hogy akkor a méhnyakmérés mellett, azt is nézni kell, hogy halad a lepényke. Go placenta, go!

Én már csak ilyen vagyok. Aggódós anyuka. A tegnapelőtti ultrahang után természetesen egyből írtam a magyar orvosomnak egy emilt a méhszájon fekvő placentával kapcsolatban, és a következőt válaszolta:

"Én is csak megnyugtatni tudom a lepénnyel kapcsolatban, mert létezik a „placenta migration" jelensége, ami azt jelenti, hogy a lepény a helyét képes változtatni, s az idő előrehaladtával elmozdulhat a méhszáj területéről. Bízom benne, hogy ezúttal is erről lesz szó."

Na most megvan a következő házi feladat: utánaolvasni a placenta migration-nak. Lassan, de biztosan bővül az nőgyógyászati szótáram :-)
Majd jelentkezem, ha valami érdekeset találtam.

Ma a 3. Proluton injekció (az eddigi legjobban sikerült), és a fizioterapeutás vizit (kripli vagyok) után ismét randiztunk Babcival! Valami front van, vagy csak ilyen álomszuszék, de még huzamosabb köhögéssel is csak egy-két moccanásra telt tőle. Így nem is készült sajnos jól kivehető kép, viszont a neme így is (vagy éppen ezért) kiderült, de ezt az infót szeretnénk egyelőre magunknak megtartani (bocsi).

Egyéb adatok: már 10 cm és 10 dkg!!!

Kattints ide a folytatáshoz... »